Kendők-sálak

Termékeink » Öltözék-kiegészítők » Kendők-sálak » Selyemkendők és sálak
KENDŐK-SÁLAK

Selyemkendők és sálak

Széles szín-, anyag- és méretválasztékban kínálunk selyem és műselyem kendőket, sálakat, nicky kendőket a hétköznapi viseletektől az alkalmiig. Nagykereskedésünkben egész évben megtalálható termékcsoport.

Ne feledje, egy-egy jól megválasztott kiegészítő teljesen más hangulatot kölcsönöz az öltözéknek.

Hordási javaslatokat és ötleteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell megkötni vagy hordani a sálakat az Érdekességek alatt találnak.

Anyagtípusok:

Cotton/Pamut
A legfontosabb természetes anyag a textilgyártásban. A pamut minősége az érettségi szinttől és terménytől függ, a szálak egységességétől, a finomságától és különösen a gyapotszál hosszúságától. A rövid (26 mm-ig) és a közepes gyapotszálakat (26-30 mm-ig) különböztetünk meg egymástól. A népszerű anyagot különböző eljárással lehet feldolgozni; példának okáért, a finom ragyogást vegyileg érik el fényesítéssel. Nedvességfelszívó képességének köszönhetően a pamut kényelmes viselet és könnyű kezelni.

Man-made fibres/Műszálak
Alapvető előnye az, hogy tartósabb, szilárdabb és elfogadhatóbb ára van. Hat csoportba sorolhatók a szintetikus szálak, amelyek a poliészter, a poliamid, a poliakril, összessége a termékek hatalmas adagjának. A vegyi szálakat örömmel keverik össze természetes szálakkal, hogy kihasználják a kétfajta szál előnyeit. Kiválóak finom kezelés esetén és gyorsan száradnak. A poliakril textíliák könnyen kezelhetők, gyorsan száradnak, magas hőre érzékenyek. A ruházati termékekhez általában lágy poliamid szálakat használnak fel. A poliamid szakítószilárdsága és kopásállósága nagyon jó, nedvszívása igen gyenge. A poliamidok szálfinomsága az anyagszerkezettől és a kikészítéstől függ. A kelmék az egész lágytól merev tapintású határok között változhat. A poliamid textíliák könnyen kezelhetők, mosógépben moshatók, gyorsan száradnak és vasalást nem igényelnek. A poliészterek polikondenzációval jönnek létre. Szakítószilárdsága jó, rugalmassága jó, gyűrődésre alig hajlamos. Fényállósága is nagyon jó, a szintetikus vegyi szálak közül a hőállósága a legjobb. A poliészter a legsokoldalúbb tulajdonságokkal rendelkezik, igen sok területen használják is. A szálkeverésektől kezdve az adalékanyagok széles skáláján mozog a felhasználása. A poliészter anyagok könnyen kezelhetők, gyorsan száradnak és gyűretlenek.

Pashmina
a márkaneve az egyik legexkluzívabb anyagnak a világon, keveréke 70% kasmírnak és 30% selyemnek. Csak a Himalája magasan fekvő völgyeiben, legalacsonyabban 3000 méter magasságban a kasmír kecskék szőréből származtatják ezt a finom anyagot, amelyből a Pashmina termék is készül. A hegyi kecskék a hidegtől és a téli csapadéktól védik testüket a puha bundával. Nyáron a pásztor kifésüli a rövidebb szőrét ezeknek az állatoknak. A hozam 1 kecske esetén 50 g mennyiséget jelent évente, ezért olyan ritka és keresett az állatszőr. Az értékes gyapjú tisztítása után, amelyet az anyag finomsága és színe alapján válogatnak szét, fésülve és kisimítva majd végül keverve, selyemmel fonottan és szőtten fordul elő. Az anyagot a mai divatnak megfelelően alakították ki hihetetlen finomsággal egyidőben a lágy és a selyemfény jelleggel. Az exkluzív természetes szálak elnyerték a simaság és puhaság védjegyét és a használatuk is egyre inkább elterjed.

Silk/Selyem
A selyemgyártás 3000 éve még titokban történt a Kínai birodalomban. Csak i.sz. 552-ben két szerzetes tudta kicsempészni Kínából üreges sétapálcában a selyemhernyók petéit. A híres bizánci selyemszövő malmok később elfogadottá váltak Konstantinápolyban. A selyemszálat eperfa-pók gubójából és molylepke hernyójából nyerik. A kis fekete hernyó a pete miután kijött a petéből magát táplálja különösen eperfa-levéllel. Az átváltozása alatt a bábállapotban a hernyó körülfordít egy selyemgubót magán, ami egy kb. 3000 méter hosszú cérnából áll! Most a gubóban lévő lárvát forró levegővel vagy gőzzel megölik, máskülönben a gubót lerombolná az abból kinövő molylepke. A selyemfonalakat összeragasztják a molylepke nyálával és meglazítják forró vízzel és forgó kefével.
A száradási folyamatban a selyemfonalakat újra összetűzik és egy kb.1500 méter hosszúságú cérnát alkotnak belőle. A különböző eljárások lényege az, hogy változatos anyagminőséget tudnak előállítani. A selyemgyártás lehetőséget teremt arra, hogy a legexkluzívabb anyagok közül válogassunk. Ezek kiváló szigetelők a téli hideg ellen és nyáron a melegben. A könnyedség és finomság kellemet és eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Viscose/Viszkóz
Cellulóz alapú vegyi szál. Ez az elnevezés olyan szálcsoport nevét jelenti, amelyben a kiindulás a cellulóz alapú vegyi szál. A "műselyem" története a múlt század közepére nyúlik vissza, amikor is Chardonet gróf szabadalmaztatta a műselyem előállítását, s a párizsi világkiállításon be is mutatta a szövetet. Szintetikus természetes alapú szövet. Főként bükk- és fenyőfából állítják elő, úgy, hogy vékony szeletekre vágják, a gyantát pedig kifőzik belőle, majd tisztítás és fehérítés után cellulózlemezzé préselik. Azután vegyszerrel feloldják, és egy finom szálképző fejen át a kicsapó fürdőbe préselik, ahol újra megszilárdul. A viszkóz műszál és műselyem nedvességfelvevő képesség, légáteresztési tulajdonsága megközelíti a természetes selyem - e téren közismerten kellemes - viselési tulajdonságait.